T. 050 - 549 88 29 | info@artn.nl

Over Artn

Over ons

 

Afvoer- en Riool-Techniek Noord (ARTN) is gespecialiseerd in afvoer- en riooltechniek. Onze dienstverlening drijft op effectieve en klantgerichte oplossingen voor particulieren en bedrijven (MKB).
ARTN is gevestigd in Groningen en voert werkzaamheden uit in de gehele provincie Groningen, en Noord-Drenthe en Oost-Friesland.

 

Ons vakgebied

 

Binnen de installatietechniek en het loodgieterswerk is riolering veelal een ondergeschikt gebied, terwijl u er juist dagelijks gebruik van maakt.

Aankomende problemen doen zich vooraf al aan door het slecht weglopen van water, stankoverlast of het borrelen van de afvoerleidingen. Vaak heeft men dit niet in de gaten. Een probleem sluimert dan al weken, maanden of zelfs jaren. Men merkt op een gegeven moment dat het water helemaal niet meer wegstroomt of dat de stank zo overheersend wordt dat er een ondragelijke situatie ontstaat. De weg naar de loodgieter of ontstopper is dan snel gevonden. De loodgieter of ontstopper doet vaak alleen aan symptoombestrijding, terwijl er in de meeste gevallen echter een achterliggende oorzaak is. Men merkt dan geregeld dat de problemen binnen afzienbare tijd terugkeren.

 

Bij het vaststellen van de oorzaak van een probleem zijn diverse specialistische hulpmiddelen beschikbaar. De meest voorkomende problemen zijn: boomwortels, verzakkingen, breuken of oude rioleringen. Daarnaast komen we nog veel verzamelputten, beerputten en septic tanks tegen. Een passende oplossing wordt omschreven in een gratis en vrijblijvende offerte.

 

Uiteraard hoeft er geen probleem te zijn. U kunt natuurlijk ook uw huidige riolering willen uitbreiden, omdat er bijvoorbeeld een vaatwasser komt in de keuken, toch dat tweede toilet of die uitbouw die u altijd al wilde. Wij kijken naar de mogelijkheden, onderzoeken of de huidige riolering geschikt is voor uitbreiding, en kunnen capaciteitsberekeningen doen.

 

Woont u in een gebied waar geen vrijvervalriolering aanwezig is, en u moet u voldoen aan de eisen volgens het lozingsbesluit? Wij kunnen begeleiden bij de aanschaf en plaatsing van een IBA (Individuele Beheer Afvalwater) in diverse klassen. Op deze manier voldoet u altijd aan de eisen van het Waterschap.

 

Ook kan het zijn dat u een vet-, olie- of benzine-afscheider, of een slibvanger moet plaatsen vanwege uw bedrijfsvoering. Wij kunnen dan de capaciteitsberekening en certificering doen. We leveren en plaatsen de afscheiders volgens de normen die hiervoor gesteld zijn door de overheid.

 

Bij ons staat service, aandacht en kwaliteit voorop. De klanten worden duidelijk en oprecht voorgelicht. Als het mogelijk is, worden er meerdere oplossingen aangeboden. Hierbij worden alle voor- en nadelen besproken, zodat de opdrachtgever zelf een overwogen keuze kan maken.

 

Het pakket dat wij bieden is zeer ruim. Ons vak beperkt zich niet alleen maar tot het monteren van PVC buizen. Het komt voor dat het leidingwerk eerst toegankelijk moet worden gemaakt. Dit kan zijn door het opgraven van de riolering, openbreken van muren, verwijderen van betimmering, of het toegankelijk maken van kruipruimtes. Na de reparatie of vervanging wordt alles in nette staat achtergelaten. Hierbij kunt u denken aan herstel van betimmering, of het terugplaatsen van kasten. Wij kunnen eventueel een hovenier of stratenmaker inschakelen voor extra werkzaamheden, zoals de bestrating of het inrichten van de tuin. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk van specialisten opgebouwd. Wij kunnen altijd een beroep op hen doen wanneer wij de werkzaamheden niet zelf kunnen uitvoeren.

 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor de aanleg, reparatie, sanering en advies betreffende afvoer en riolering!

 

24-7 support